Sygdomme 

Her på siden har vi lavet en oversigt over de mest almindelige sygdomme som kan forekomme hos de europæiske landskildpadder samt tips til hvad du kan gøre i de forskellige situationer.


Vi gør opmærksom på at dette kun er en vejledning, og opfordrer derfor til at syge krybdyrkyndig dyrelæge hvis i er i tvivl om jeres skildpadder er syge.

Generelt


Når skildpadder er syge er det ikke altid muligt at se det med det blotte øje, derfor er det meget vigtig at være opmærksom på om skildpaddernes adfærd ændre sig, eller om der er andre afvigelser i forhold til deres normale.


Mere end 90% af alle krybdyrsygdomme er forårsaget af at de lever under de forkerte "boligforhold" samt fodres forkert - Derfor er det meget vigtig at have styr på forhold og pasning inden anskaffelse af skildpadder, hvis man gerne vil have sunde skildpadder.


Vi anbefaler at man vejer sine skildpadder reglmæssigt, da vægten er et typisk tegn på at der kan være noget galt hos skildpadden. Man siger gerne at de helst ikke må tabe mere end 10% af deres kropsvægt. Derfor kan man men fordel veje dem en gang om måneden for at holde øje med deres vægtregulering.

Vær derudover opmærksom på, at ikke alle dyrelæger er specilister i krybdyr. Derfor vil vi anbefale at man søger en dyrelæge som har forstand på krybdyr, så man er sikker på at få den korrekte vejledning i deres videre forløb.

Alle ovenstående sygdomme vil blive beskrevet under hvert punkt eftersom jeg får tid til dette, så hold øje med vores side for opdateringer.